Jabłko prażone klasyczne

Fruit Craft

Jabłko prażone klasyczne – półprodukt przeznaczony do produkcji piekarskiej, ciastkarskiej, cukierniczej.

Produkt o odpowiedniej, zżelowanej konsystencji, otrzymany przez gotowanie świeżych jabłek obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi, z dodatkiem cukru oraz dodatkiem kwasów spożywczych,  środków żelujących, konserwujących, składników aromatyzujących i innych dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe.

Produkt został wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego i spełnia jego wymagani

Składniki:

jabłka – 83%, cukier, substancja zagęszczająca – skrobia modyfikowana, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu, benzoesan sodu

Przechowywanie

Przechowywać w temp. od +2° C do + 18° C w pomieszczeniach suchych, czystych, nienasłonecznionych. Produkt przechowywany w takich warunkach posiada 4-miesięczny termin przydatności do spożycia, po otwarciu należy przechowywać w temp. Od 0° C do + 4° C, w zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 48 godzin.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 544 kJ/128 kcal
  • Tłuszcz 0,1 g
    – w tym tłuszcze nasycone < 0,1 g
  • Węglowodany 31,09 g
    -w tym cukry 28,85 g
  • Białko 0,2 g
  • Sól 0,12 g

Masa netto: 12 kg