Jabłko prażone tarte „szarlotka”
Fruit Craft
Jabłko prażone tarte „szarlotka” – półprodukt przeznaczony do produkcji piekarskiej, ciastkarskiej, cukierniczej.
Produkt o odpowiedniej, zżelowanej konsystencji, otrzymany przez gotowanie świeżych jabłek, obranych, z usuniętymi gniazdami nasiennymi, tartych na wiórki, z dodatkiem cukru oraz dodatkiem kwasów spożywczych, środków żelujących, konserwujących, składników aromatyzujących i innych dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe.
Produkt został wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego i spełnia jego wymagania.
Składniki:
jabłka – 90%, cukier, substancja zagęszczająca – skrobia modyfikowana, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancje konserwujące – sorbinian potasu, benzoesan sodu
Warunki Przechowywania:
Przechowywać w temp. od +2° C do + 15° C w pomieszczeniach suchych, czystych, nienasłonecznionych. Produkt przechowywany w takich warunkach posiada 4-miesięczny termin przydatności do spożycia, po otwarciu należy przechowywać w temp. Od 0° C do + 4° C, w zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 48 godzin.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 351 kJ/83 kcal
- Tłuszcz 0,13 g
– w tym tłuszcze nasycone < 0,1 g - Węglowodany 19,28 g
-w tym cukry 16,78 g - Białko 0,38 g
- Sól 0,05 g