Marmolada o smaku różanym
Fruit Craft
Marmolada o smaku różanym – półprodukt przeznaczony w produkcji piekarskiej, ciastkarskiej, cukierniczej.
Produkt o odpowiedniej, zżelowanej konsystencji, otrzymany przez gotowanie przecierów owocowych z dodatkiem cukru oraz dodatkiem kwasów spożywczych, aromatów i substancji konserwujących.
Produkt został wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego i spełnia jego wymagania.
Składniki:
przecier jabłkowy 70%, cukier, przecier z aronii, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat różany, substancja konserwująca – sorbinian potasu, benzoesan sodu
Marmoladę wyprodukowano z min 115 g owoców na 100 g gotowego produktu.
Warunki Przechowywania:
Przechowywać w temp. od 0° C do + 18° C w pomieszczeniach suchych, czystych, nienasłonecznionych. Produkt przechowywany w takich warunkach posiada 4-miesięczny termin przydatności do spożycia, po otwarciu należy przechowywać w temp. Od 0° C do + 4° C, w zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 48 godzin.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 923/218 kJ/kcal
- Tłuszcz 0,10 g
– w tym tłuszcze nasycone < 0,10 g - Węglowodany 52,63 g
-w tym cukry 40,91 g - Białko 0,39 g
- Sól 0,03 g