Marmolada o smaku wieloowocowym

Fruit Craft

Marmolada o smaku wieloowocowym – półprodukt przeznaczony w produkcji piekarskiej, ciastkarskiej, cukierniczej.

Produkt o odpowiedniej, zżelowanej konsystencji, otrzymany przez gotowanie przecierów owocowych z dodatkiem cukru oraz dodatkiem kwasów spożywczych, aromatów i substancji konserwujących.

Produkt został wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego i spełnia jego wymagania.

Składniki:

przecier jabłkowy 68%, cukier, przecier z aronii, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, aromat wieloowocowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu, benzoesan sodu

Marmoladę wyprodukowano z min 115 g owoców na 100 g gotowego produktu.

Warunki Przechowywania:

Przechowywać w temp. od 0° C do + 18° C w pomieszczeniach suchych, czystych, nienasłonecznionych. Produkt przechowywany w takich warunkach posiada 4-miesięczny termin przydatności do spożycia, po otwarciu należy przechowywać w temp. Od 0° C do + 4° C, w zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 48 godzin.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 942/222 kJ/kcal
  • Tłuszcz 0,10 g
    – w tym tłuszcze nasycone < 0,10 g
  • Węglowodany 53,91 g
    -w tym cukry 53,17 g
  • Białko 0,34 g
  • Sól 0,34 g

Masa netto: 14 kg