Wiśnia w żelu – zawartość owoców 60%

Fruit Craft

Wiśnia w żelu – zawartość owoców 60% – półprodukt przeznaczony do produkcji piekarskiej, ciastkarskiej, cukierniczej.

Produkt o odpowiedniej, zżelowanej konsystencji, otrzymany przez gotowanie wiśni mrożonych bez pestki z dodatkiem cukru oraz dodatkiem kwasów spożywczych i substancji konserwujących.

Produkt został wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego i spełnia jego wymagania.

Składniki:

wiśnia 60 %, woda, cukier, substancja zagęszczająca – skrobia modyfikowana, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancje konserwujące – sorbinian potasu, benzoesan sodu

Sporządzono z min 60 g owoców na 100 g gotowego produktu.

Warunki Przechowywania:

Przechowywać w temp. od 2° C do + 18° C w pomieszczeniach suchych, czystych, nienasłonecznionych. Produkt przechowywany w takich warunkach posiada 4-miesięczny termin przydatności do spożycia, po otwarciu należy przechowywać w temp. Od 0° C do + 4° C, w zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 48 godzin.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna 521 kJ/124 kcal
  • Tłuszcz < 0,20 g
    – w tym tłuszcze nasycone < 0,20 g
  • Węglowodany 32,28 g
    -w tym cukry 25,72 g
  • Białko 0,30 g
  • Sól 0,04 g

Masa netto: 12 kg