Wiśnia w żelu – zawartość owoców 60%
Fruit Craft
Wiśnia w żelu – zawartość owoców 60% – półprodukt przeznaczony do produkcji piekarskiej, ciastkarskiej, cukierniczej.
Produkt o odpowiedniej, zżelowanej konsystencji, otrzymany przez gotowanie wiśni mrożonych bez pestki z dodatkiem cukru oraz dodatkiem kwasów spożywczych i substancji konserwujących.
Produkt został wyprodukowany zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego i spełnia jego wymagania.
Składniki:
wiśnia 60 %, woda, cukier, substancja zagęszczająca – skrobia modyfikowana, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancje konserwujące – sorbinian potasu, benzoesan sodu
Sporządzono z min 60 g owoców na 100 g gotowego produktu.
Warunki Przechowywania:
Przechowywać w temp. od 2° C do + 18° C w pomieszczeniach suchych, czystych, nienasłonecznionych. Produkt przechowywany w takich warunkach posiada 4-miesięczny termin przydatności do spożycia, po otwarciu należy przechowywać w temp. Od 0° C do + 4° C, w zamkniętym opakowaniu nie dłużej niż 48 godzin.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 521 kJ/124 kcal
- Tłuszcz < 0,20 g
– w tym tłuszcze nasycone < 0,20 g - Węglowodany 32,28 g
-w tym cukry 25,72 g - Białko 0,30 g
- Sól 0,04 g